Taiteilijan sanoma

Päämääräni on tutkia ja tuottaa aineetonta korutaidetta. Taiji on minulle eräänlainen aineeton koru, jonka ihmiskeho tuo esiin. Taiji saa olon kohenemaan ja saattaa mielen tasapainoon, tämä taito tekee kauniiksi sisältä, joka huokuu ulospäin hyvyytenä. Taiji on ollut elämässäni vuodesta 2009. Vuodesta 2013 olen vaalinut visiota aineettomasta korusta taiteessani.

Olen romantikko ja se heijastuu työssäni. Taiji maadoittaa minua ja saa minut uskomaan ihmisen maagiseen voimaan. Kehoni on temppelini, linnunrata kotini ja mielikuvitus maailmani. Hengitän keskeneräisyyttä, kehityksen jatkuvuutta. Minulle tyhjyys on materiaa arvokkaampaa. Teoksiini en hanki uutta materiaalia; vähennän, uudelleen käytän ja kierrätän, kunnes tuotan vain aineetonta korua.

Potretin on ottanut rakas korumuotoilun kollega Susanna Feuerbacher Karkkilan Koivisto Studion pihapiirissä, jossa heillä on studio miehensä Tobias Feuerbacherin kanssa, kuva on otettu heidän itse valmistamalla neulanreikäkameralla.

Tarkoitukseni on herättää sinut pohtimaan omaa suhdettasi ympäristöön, ja saada sinut oivaltamaan olevasi osa suurta kokonaisuutta. Ihminen ja luonto ovat suunnaton, yhteenkuuluva kokonaisuus. Ihminen on samalla myös tämän valtavan järjestelmän pienoiskuva, mikrokosmos makrokosmoksessa. Sinäkin olet kahden vastakohtaisen osan Yinin ja Yangin muodostama kokonaisuus.

Mitä on ihmisen ja korun välissä, mitä ei olisi ilman korua? Tähän kysymykseen pyrin tämän hetkisillä töillä vastaamaan.

Ylivertainen ihminen käyttää sydäntä kuin peiliä, hän ei saata asioita, kun ne menevät, eikä toivota niitä tervetulleiksi, kun ne tulevat, hän vastaa, muttei varastoi.

-Taoisti Zhuangzi

Arvot

Tyhjyys

Maljan, talon tai repun arvokkain osa on sen tarjoama tyhjä tila, jota hyödynnämme. Universumi ja tyhjyys ympärillämme on jokapäiväinen ihmetyksen kohde minulle. Aineettomuus viehättää minua. Tyhjyys edustaa kestävää ajattelua; en halua täyttää arvokasta tilaa merkittömällä tavaralla.

Sydämellisyys

Sydämellisyys näkyy tavassani toimia ja intohimona taijiin ja korutaiteeseen. Taijin opettaminen ja aineettoman korun kehittäminen on minulle sydämen asia.

Kunnioitus

Kunnioittamalla tyhjyyttä, olemassaolevaa materiaalia, ympäristöä ja erilaisuutta, voimme ymmärtää sisäistä kauneutta ja toimia kestävämmin. Korun kunnioitus nostaa sen arvoa.


Kiitollisuus

Osoittamalla kiitollisuutta ympäristöä, muita ihmisiä ja mahdollisuuksia kohtaan saa hyvän mielen. Kiitollisuus työstettävää materiaalia kohtaan antaa teokselle sielun.


Avoimuus

Olen avoin tuotannostani ja materiaalien alkuperästä. Olen sosiaalinen ja avoin kehitykselle.


Sattuma

Visioin paljon ja mietin toteutusta paperilla, mutta jätän sattumalle aina pienen tilan. Sattuma on irtipäästämisen taitoa. Tämä arvo edustaa elämässäni rentoutta ja rentoudella on erityinen merkitys ihmisen hyvinvoinnille, ja sillä on erityinen rooli taijissa. Suuri visio ja irti päästäminen on minun avain onneen. Onko olemassa sattumaa?


Avarakatseisuus

Kun hyppäsin minulle tuntemattomaan taijin maailmaan vuonna 2009, se oli parasta mitä minulle on tapahtunut. 2010 sukelsin korujen maailmaan, vaikka olin sitä mieltä ettei ne viehätä minua ja tässä sitä ollaan, tulkitsemassa itseä koruin. Nämä kaksi on suurimmat hypyt, joita olen elämässäni tehnyt. Vieläkin teen aika-ajoin pieniä hyppyjä tuntemattomaan, kokeilen uusia näkökulmia. Elämä on seikkailu, jonka myötä kehitymme ja opimme kertomaan omaa tarinaamme. Toisinaan on mentävä kauas, jotta näkee lähelle.