Korutaide

Korutaide on puettavissa oleva pienoisveistos. Teos voi olla arkinen ja hillitty tai komeasti koreileva ja näyttävä. Korutaiteen teos voi olla myös objekti, jota ei ole tarkoitus pukea ylle.

Korutaiteelle ominaista on sen keholähtöisyys, objektilla tai teoksella on jokin kytkös kehoon. Koristautuminen on tunnistettu meidän tarpeeksi, ihminen on kautta ajan koristautumalla tuonut julki statusta, ideologiaa tai persoonaa. Muu luonto on ollut meille esimerkkinä, monet lajit käyttävät koristautumista viestintään, linnut, hyönteiset ja kukat ovat tuttu esimerkki.

Korutaide voi irtaantua kehosta ideologisesti tai arkisesti riisumalla. Kun korun riisuu pöydälle tai sille kuuluvaan telineeseen, se on edelleen korutaidetta. Taiteen muodoksi tunnistettuna korutaide on nuori, vaikka koru itse on vanha käsite.

Lataa korutaideopas Korutaideyhdistyksen sivuilta ja lue lisää korutaiteesta.

Korun päivä 10.10

Korutaideyhdistys on nimennyt 10.10. valtakunnalliseksi Korun päiväksi. Korun päivään osallistuminen on todella helppoa. Kaiva korusi esille ja pue ne yllesi. Ilahduta työkavereitasi, ystäviäsi ja itseäsi muistelemalla millaisia tarinoita koruihisi liittyy ja vie ystäväsi vaikka korukahveille!Ota itsestäsi kuva ja jaa se sosiaalisessa mediassa tunnisteella #koru ja #korunpäiväItse käytän korun päivän kunniaksi ensimmäistä tekemääni korua, jonka olen tehnyt isoäidilleni ala-asteella vuonna 1995. Se muistuttaa lapsuudesta ja mummista. Tutkimalla tätä korua sai alkunsa Järvi-sarja.

Hääkuva vuodelta 1947 ja rintaneula mummille vuodelta 1995