Tarina

Olen Kirsi Manninen, korumuotoilija ja taiji- opettaja seitsemän tähden kylästä Mikkelin Otavasta. Matti Mattssonin nimesi minut Little Big Womaniksi tutustuessamme vuonna 2008. Tekemisissäni on rento ja iloinen ote. Tuotteiden muotokieli on leikittelevän yksinkertainen, kuten Otava– sormus, jossa tähtikuvio kietoutuu sormen ympäri. Kaikki tuotteet valmistetaan alusta loppuun Suomessa ympäristöä kunnioittaen.

Rohkeutta, pirskahtelevaa energiaa, suuria unelmia ja upeita ihmisiä sekä esikuvia jotka inspiroivat minua, ovat aineksia, joista Little Big Woman on tehty. Olen aina saanut olla oma itseni, minua ei ole johdateltu – kiitos kasvattajani, teitte minusta rohkean ja itsenäisen.

Olen omimmillani kun minulla on paljon puuhaa, siksi kahden ammatin harjoittaminen on minulle luonnollista. Suuret unelmat vievät eteenpäin. Vuonna 2012 unelmoin, että tulevaisuudessa puolet elannosta tulee taijin opettamisesta ja puolet korumuotoilusta, nyt toteutan unelmaani. Ilman ympärillä olevia ihmisiä en olisi tässä – Kiitos teille kaikille.

Esikuvista haluan mainita merkittävimmät: Tommy Tabermann, ilman runouttasi olisin köyhä, Audrey Hebpurn sinussa kiteytyi kauneus ja viisaus johon tekemiselläni pyrin, Matti Mattsson kiitos osuvasta intiaaninimestä ja Mika Määttänen kiitos että toit kallisarvoisen lajin Suomeen, on kunnia olla osana ITCCA perhettä ja kylvää hyvää eteenpäin.

Kaikki tuotteet valmistetaan alusta loppuun Suomessa ympäristöä kunnioittaen. Nahkatöissä käytetään kierrätysnahkaa, esimerkiksi Mikaeli- repun nahka on peräisin Vermiinalta, joka verhoili konserttitalo Mikaelin nahkasohvat uuteen uskoon. Valut tulevat Kultataide Kari Laukan valimosta, jonka pronssi on täysin kierrätettyä ja hopea on Rasmussenin toimittamaa hopeaa. Kultaisia tuotteita teen vain tilauksesta, materiaalin tilaan Rasmussenilta, jonka kaikki kulta on kierrätettyä eettistä kultaa. Voin myös valmistaa tuotteen asiakkaan omista materiaaleista.

Nothing is impossible the word itself says ’I’m possible!

– A.Hepburn

Arvot ja ideologia

Riemu

Olen sydämeltäni positiivinen ihminen, ja koen että minulla on paljon iloa jaettavaksi taijin (tai chi) ja korujen avulla myös muille. Riemu näkyy tavassani toimia ja intohimona taijiin ja koruihin. Leikittelen hullunkurisilla ajatuksilla ja tuon sen koruillani esiin, kuten Otava- sormus, jossa tähtikuvio kiepsahtaa sormen ympäri.

Tyhjyys

Maljan tai talon arvokkain osa on sen tarjoama tyhjä tila jota hyödynnämme. Avaruus, universumi ja tyhjyys ympärillämme on jokapäiväinen ihmetyksen kohde minulle. Ilman tyhjyyttä ei olisi mitään. Aineettomuus viehättää minua ja tutkin aihetta jatkuvasti. Tyhjyys edustaa myös kestävää ajattelua, en halua täyttää arvokasta tyhjää tilaa merkittömällä tavaralla.

Kunnioitus

Kunnioittamalla tyhjyyttä, olemassaolevaa materiaalia, ympäristöä ja erilaisuutta, ymmärtää sisäistä kauneutta. Kunnioitan tasavertaisesti jalometalleja ja muita materiaaleja. Uskon että arkisellakin materiaalilla on potentiaalia olla kestävä, kaunis ja arvokas. Korun arvokkuus ei ole kiinni sen materiaalista, vaan siitä kuinka korua käytetään, mikä sen taustalla oleva tarina on ja kuinka se on valmistettu.

Kiitollisuus

Osoittamalla kiitollisuutta ympäristöä, muita ihmisiä ja mahdollisuuksia kohtaan saan hyvän mielen. Kiitollisuus työstettävää materiaalia kohtaan antaa tuotteelle sielun.

 

Avoimuus

Olen avoin tuotannostani ja materiaalien alkuperästä. Olen sosiaalinen ja avoin kehitykselle.

 

Sattuma

Visioin paljon ja mietin toteutusta paperilla, mutta jätän sattumalle aina pienen tilan. Sattuma edustaa elämässäni rentoutta, rentoudella on erityinen merkitys ihmisen hyvinvoinnille ja sillä on erityinen rooli taijissa. Suuri visio ja vapautus on avain onneen.

 

Avarakatseisuus

Hyppään joskus tuntemattomaan. Elämä on seikkailu, jonka saan itse käsikirjoittaa, teen ja elän sen mukaan. Joskus poikkean sivujuoneen kauas pääjuonesta, mutta yleensä sillä on hyvä vaikutus. Aivan kuten taulua maalatessa täytyy välillä ottaa etäisyyttä jotta kokonaisuus näkyy paremmin. Kaikki on mahdollista!