Taiji

Kesän alkeiskurssi Mikkelissä 7.5-16.7.2018 Maanantaisin klo 17:00-18:15

Taiji (tai chi) ja siihen liittyvät qigong ja yigong harjoitteet ovat vahvistaneet minua henkisesti ja fyysisesti. Laji tukee myös muotoilijan työtäni. Monet ideat tulevat ja ongelmat ratkeavat harjoittelun myötä, koska taiji vapauttaa mielen ja kehon jännityksistä, jolloin energia sekä ajatukset virtaavat vapaammin. Aloitin taijin vuonna 2009 Mika Määttäsen johdolla Helsingissä pyrkimyksenä tuoda laji Mikkeliin.

Ihastuin lajiin, koska se tuo hyvää vastapainoa nykypäivän hektiseen menoon. Harjoittelun myötä olen vahvistunut, kunto on kasvanut, mieli kirkas ja keho notkistunut. Haluan levittää tätä hyvää oppia mahdollisimman monelle ja saada ihmiset ymmärtämään lajin tärkeyden elämässä.

Opettaminen on minulle ilon ja kunnian asia. Kuva: Pihla Liukkonen

Taiji on kuin äänetöntä musiikkia, jonka instrumenttina toimit sinä. Pikkuhiljaa opimme soittamaan tätä monimutkaista soitinta yhtä kauniisti ja luontevasti kuin André Rieu soittaa viuluaan. Taiji on minulle elämäntyyli ja tapa tarkkailla ympäsristöä. Lajin ansiosta omaksun uusia asioita nopeasti ja osaan käyttä kehoani tehokkaasti. Opettajana olen vaativa mutta rento ja otan oppilaat huomioon yksilöllisesti. Tarvittaessa annan yksityisopetusta ja minulta voi tilata virkistävän taiji-tunnin tilauksesta.

Lisää lajista, sen terveysvaikutuksista ja Euroopan suurimmasta taiji- seurasta ITCCA International Tai Chi Chuan Association, joka on kuin iso perhe: www.itcca.fi

Seuraa Järvisuomen taiji- koulua Facebookissa

Tilaa työ- tai kaveriporukalle virkistävä esittelytunti! Taiji sopii vaikka aamupalaverin yhteyteen tai TYKY-päivän ohjelmaksi.

Tunnelmaa taiji-leiriltä

Pariharjoitus opettajaystäväni kanssa


Siitä, joka harrastaa taijia, tulee notkea kuin lapsi, vahva kuin puunhakkaaja ja tyyni kuin viisas.”

– Kiinalainen sananlasku