Otava-sormuksen kymmenvuotisjuhla

Syksyllä 2011 taivaalta satoi minulle idea. Visiossa Otavan tähtikuvio laskeutui mieleeni ja pyörähti ajatuksessani sormen ympäri. Muistan hetken kirkkaasti, idea rummutti päälakea iloisesti ja päättäväisesti, kuin naapurin tikka nokallaan lyhtypylvään peltiin kevään merkiksi. Tuo tuttu tikan lemmenrummutus säestää juhlavuoden alkua.

Matka sormukseksi alkoi luonnostelemalla kuvio paperiin ja testaamalla, kuinka tähtikuvio istuisi parhaiten sormeen. Työstin idean hopeaan; valssasin ja vedin hopean sopivaan paksuuteen ja valmistin putkea haluamaani muutamaan eri kokoon. Tämän jälkeen sahasin osat oikeaan mittaan ja istutin ja sommittelin putket vetämäni langan kanssa ja juotin Otavan kasaan. Sitten viimeistelin kappaleen hiomalla ja kiillottamalla. Tiesin jo suunnitellessa, että rungosta on hyvä tehdä valumuotti, josta taivutan sormuksen. Aluksi tein kumimuotin ja valut itse KUMUn välineistöllä. Vuonna 2013 lähetin mallin Kultataide Kari Laukan valimoon, sillä tiesin etten tulevaisuudessa itse halua keskittyä valamiseen ja laitteiston hankinta olisi kallista ja työ oma taito itsessään.

2011 suunnittelimme seuraavalle vuodelle yhteisnäyttelyä muotoilijaystävieni Susanna Feuerbacherin ja Fanni Ala-Uotilan kanssa ja syntyi PULA Punainen lanka korunäyttely. Pohdin tuolloin näyttelyteosten kautta mitä Otava merkitsee minulle ja tutkin omia juuriani kotikylässä Otavassa. Sormuksesta muodostui kunnianosoitus kotikylääni kohtaan ja PULA –korutaidenäyttelyssä sormuksen nimi oli vielä tämän sympaattisen kylän postinumero 50670. Nyt postinumero toimii koodina verkkokauppani kassalla, jolla saat Otava-sormuksesta 10% alennuksen juhlavuoden kunniaksi. Alennus on voimassa tämän vuoden loppuun saakka.

Tähtikuvio on symboloinut minulle aina kotia. Koen rauhaa kun katselen tähtiä ja tällä hetkellä pohdin maallisten juurien sijaan taivaallisia juuria, henkistä matkaani ja sen ulottuvuuksia. Nykyään ajattelen kotia laajemmalla perspektiivillä ja ajatus kodista laajenee koko ajan, avaruus on tullut lähemmäs.

Otava-sormukset saivat kunnian olla PULA punainen lanka -korunäyttleyn julisteessa tämän kuvan myötä. Kuva: Heikki Tähtinen

Otava-sormuksen kymmenvuotisjuhlan kunniaksi saat 10% alennuksen verkkokaupan kassalla koodilla 50670, alennus on voimassa vuoden 2021 loppuun saakka. Verkkokauppaan pääset klikkaamalla tätä kuvaa.