Koti

Korutaideyhdistyksen kokoelmaan

Tämä hiuskoru oli osana PULA Punainen Lanka- korunäyttelyä 2012 – 2013. Korussa taipuu tähtikuvio Iso karhu pään päälle, jonka osaa Otava on. Korun nimi Koti viittaa ajatukseeni omasta kodista, joka on siellä missä ajatukseni on. Matkoilla minulle harvoin tulee koti-ikävä mutta jos se iskee, katson illalla taivaalle tähtiin ja etsin Otavan, se tuo joka kerta hymyn huulille ja olen tainnut joskus jopa jutella sille kuin vanhalle kaverille.

Ajattelen että koko maapallo on meidän kaikkien yhteinen koti ja meillä kaikilla on velvollisuus kunnioittaa sitä aivan kuin kunnioitamme omaa kotia. Me kaikki asumme yhteisessä kodissa, samojen tähtien ympäröimänä. Kotoisan olon saan myös tekemällä taijia (tai chi). Kun tein tätä korua en vielä ymmärtänyt, että sillä on yhteys myös rakkaaseen lajiin; Alkuperäisen Yang- tyylin taiji- muodossa on liike nimeltä Seitsemän tähteä ja miekkamuodossa on liikkeet Iso karhu ja Pieni karhu. ITCCAn (International Tai Chi Chuan Association) ansiosta olen matkustanut paljon ja tunnen kuuluvani Euroopan suurimpaan taiji- perheeseen.

Minulla on monta perhettä ja yksi uusimmista on Korutaideyhdistys ry, jonka kokoelmaan lahjoitan tämän teoksen, joka symboloi ajatusmaailmaani globaalista kodista. Haluan heidän kautta jakaa omaa ideologiaani ja tuoda myös taijia (tai chi), joka on minun tärkein aineeton koruni.

PULA koru

Koti, Kirsi Manninen 2012, metalli ja puuvillalanka

 

Koti, 2012 Kirsi Manninen, metalli ja puuvillalanka ja Alku- korvakorut, hopea ja puuhelmet. Kuva: Heikki Tähtinen.