Kanervikko

Korumaisema No 3 on PULA5 näyttelyprojektin myötä syntynyt herkkä tulkinta kanervan kukista. Ihmisten lahjoittamista romuista kauniiksi koruiksi.

PULA5 näyttely herättelee ajatuksia kertakäyttöisestä kulutuskulttuurista lämminhenkisellä otteella. Näyttelytöiden päämateriaalina ovat olleet ihmisiltä lahjoituksena saadut tarpeettomat tavarat. Jaoimme tavarat kolmeen, osan pilkoimme ja pienet esineet arvoimme. Projekti oli haastava mutta antoisa ja inspiroiva.

Romukasani, muiden kasat voit kurkistaa PULAn nettisivuilta klikkaamalla kuvaa.

Ryhdyin töihin materiaalien ehdoilla. Sitä oli paljon ja hyvin erilaista: kuivattu kanerva, rikkinäinen jalkapallo, puhkikulunut kakkuvuoka, adressinauhoja, lasipurkki ja paljon pikkutavaroita. Aloitin leikkisällä otteella ja valssasin kanervan alumiinin välissä, purin kaiken purettavan ja hajotin lasipurkit sirpaleiksi.

Dew // riipus // kanerva, lasipurkki, alumiinikakkuvuoka, vaneri, hopea

Innostuin kanervan herkkyydestä, jonka nostin pääteemaksi teoksiini. Osa adressinauhoista kätki sisälleen puuvillanarua, jonka värjäsin kanervan väriseksi, jolla kirjailin kanervan kukkia kolmeen teokseen.

Lisäksi innostuin jalkapallon materiaaleista, josta tein rintaneulan ja kaksi miesten rusettia. Toivon saavani tehdä lisää jalkapallorusetteja, eli otan mielelläni vastaan jalkapalloja, joita ei enää voi pelastaa pelikuntoon. Tässä on samaa ajatusta kuin Pohun korussani, eli voit olla osana oman kierrätyskorun tarinaa!

Heathland // rusetti // jalkapallo, adressinauha, alumiinikakkuvuoka, silkkityynynpäällinen, muoviroska

Materiaaliarvonnassa minulle osui muovinen kyltti, jossa lukee Äiti. Sain kylmiä väreitä, sillä viisi vuotta sitten PULAn ensimmäisen näyttelyprojektin aikana äiti menehtyi sairauden myötä. Tämä teos on lämmin muisto omalle äidille, joka viihtyi metsissä ja puutarhatöissä. Se on myös kunniamerkki kaikille rakastaville äideille ja toivon että se pääsee jonkun äidin rintaa somistamaan.

Äiti // rintaneula // heijastin, muovikyltti, alumiinikakkuvuoka, lehtikulta

Seuraa PULAa www.pula.fiFacebook– sivuillamme tai Instagrammissa @pulajewelreaction

Haluamme että sinä olet kanssamme juhlimassa 5-vuotista matkaamme! Käy katsomassa PULA5- näyttely ja vinkkaa myös kaverille. Kuvia näyttelystä voit ottaa vapaasti, mikäli haluat jakaa kokemuksesi sosiaalisessa mediassa laitathan maininnan PULAsta, instagramissa käytämme #jewelreaction.

Kaikki näyttelytyöt ovat myynnissä olevia yksittäisiä uniikkiteoksia ja näyttely on järjestetty omakustanteisesti, tuet työtämme teoksen hankinnalla, voit myös tukea näyttelyprojektiamme ostamalla Arki -korvakorut itselle tai lahjaksi!

PULA5
Rõõm | 2.8.-31.8.2017
Helsinginkatu 17
Helsinki
Avoinna
Ti-pe 11-18 & la 12-16

Mikä ihmeen PULA?
PULA on energiaa pursuava korumuotoilijoiden trio, jossa olen mukana. PULAssa kanssani ovat Fanni Ala-Uotila ja Susanna Fëuerbacher.PULA syntyi 2012, jolloin pidimme yhteisen korunäyttelyn, jonka yhteisenä teemana oli punainen lanka. Minä tutkin töissäni omia juuria ja Otava- sormus oli isossa roolissa PULA 2012 – 2013 näyttelyissä. Meidän välille kehittynyt side vie meitä eteenpäin, meillä on palava halu toimia yhdessä. PULAssa koru kohtaa toiminnan = Jewelreaction. Tarkoituksenamme on tuottaa koruja ja toimintaa sinun iloksesi!

PULA on työtä pelkäämätön naistrio, jolla on palava halu toteuttaa omia ideoita raikkaasti ja ennakkoluulottomasti. Ryhmä pursuaa aitoa innostusta ja energiaa, joka mahdollistaa omien ideoitten toteuttamisen. PULA on kolme erilaista persoonaa, kolme erilaista ajatusta aiheesta, yksi yhteinen toteutus. – Risto Nylund

Neljä ydinarvoamme ovat: Pilke, Uskallus, Laatu ja Avoimuus. PULA toimii pilke silmäkulmassa, emme halua ottaa itseämme liian vakavasti ja ydin toiminnassamme on mukana ilo. Pidämme kiinni luovasta hulluudesta, jonka avulla parhaat ideat usein syntyvät. Uskallus on tapamme toimia, emme pelkää epäonnistumista tai uusia haasteita. Haluamme tuottaa laatua, johon voi luottaa, niin tekemisen kuin tuotteiden konkreettiseen laatuun. Aito kiinnostus omaan työhön tuottaa laadukasta tulosta, siksi menemme intohimo edellä. Tuotteen innovatiivisuus ja laatuajattelu, joka kuvastuu sitä valmistettaessa, toteutuu myös tuotteen myöhemmissä vaiheissa, kuten toiminnassa ja tuotteen esittelyssä. Avoimuus merkitsee meille selkeää kommunikointia. Haluamme, että sinä uskallat helposti lähestyä meitä. Myös avoin mieli uusille ideoille ja ympäröivää maailmaa kohtaan on kaikkien kolmen luonteelle ominaista ja meitä yhdistävä piirre.

PULA- tiimi: Kirsi Manninen, Susanna Feuerbacher ja Fanni Ala-Uotila. Hauskaa, tämä kankainen vitonen tuli myös lahjoituksena!