D.O. Saimaa

Alkuperämerkki

Alkuperämerkki kertoo että tuote on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella, korkeita laatukriteerejä noudattaen. Lyhenne D.O. tulee englanninkielisistä sanoista Designation of Origin. Lue lisää merkistä D.O. Saimaan sivuilta.

D.O. Saimaan merkitys minulle

Minulle merkki osoittaa maakunnan luottamusta tuotteitani ja toimintaani kohtaan. Paikallisten palveluiden kehittäminen ja kulttuurin edistäminen on minulle sydämen asia. Haluan olla mukana kehittämässä Saimaan alueen rikkautta kestävällä ja vastuullisella toiminnallani. Merkki sinetöi oman laatuajattelun, jonka keskeisessä osassa on kunnioitus materiaaleja ja ympäristöä kohtaan. Merkki edustaa ennen kaikkea rakkauttani Saimaan seutua kohtaan.

Järvi

Posliinikorumaisema Järvi edustaa Suomen vesistön rikkautta. Korujen pinta muistuttaa veden liplattavaa pintaa ja veden virtauksien muovaamaa pohjaa.

Lasitteiden värit valikoituivat veden teemaan sopiviksi. Tumman sininen ja posliinin valkoinen edustaa puhtautta sekä veden voimaa ja maanläheinen ruskea viittaa hiekkaan, kallioon ja savipohjaan.

Yksityiskohdissa on lehtikultausta, joka kuvailee veden kimallusta ja rikkautta jota järvet Suomessa, jota Saimaa Järvi-Suomessa edustaa.

Tällä hetkellä sarjassa on uniikeja rintaneuloja ja korvakoruja.

Otava

Otava: Silver 925

Otava- sormus on syntynyt rakkaudesta ja kiitollisuudesta kotiseutuun vuonna 2011. Sormus on näyttävä, mutta huomaamattoman kevyt sormessa, kotoisan tuntuinen. Malleja on kaksi: toisessa Otava kietoutuu kokonaan sormen ympäri ja toisessa kauhaosa jää suoraksi, lepäämään viereisen sormen päälle.

Valun tekee Kultataide Kari Laukka Kouvolassa, muut työvaoheet tapahtuu omalla pajallani.

Otava toimii johdattajana ja symbolina maailmankaikkeuden yhteneväisyyksille. Maapallo on yksi yhteinen kotimme, josta meidän tulee pitää huoli.