D.O. Saimaa

Alkuperämerkki

Alkuperämerkki kertoo että tuote on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella, korkeita laatukriteerejä noudattaen. Lyhenne D.O. tulee englanninkielisistä sanoista Designation of Origin. Lue lisää merkistä D.O. Saimaan sivuilta.

D.O. Saimaan merkitys minulle

Minulle merkki osoittaa maakunnan luottamusta tuotteitani ja toimintaani kohtaan. Paikallisten palveluiden kehittäminen ja kulttuurin edistäminen on minulle sydämen asia. Haluan olla mukana kehittämässä Saimaan alueen rikkautta kestävällä ja vastuullisella toiminnallani. Merkki sinetöi oman laatuajattelun, jonka keskeisessä osassa on kunnioitus materiaaleja ja ympäristöä kohtaan. Merkki edustaa ennen kaikkea rakkauttani Saimaan seutua kohtaan.

Järvi

Posliinikorumaisema Järvi edustaa Suomen vesistön rikkautta. Korujen pinta muistuttaa veden liplattavaa pintaa ja veden virtauksien muovaamaa pohjaa.

Lasitteiden värit valikoituivat veden teemaan sopiviksi. Tumman sininen ja posliinin valkoinen edustaa puhtautta sekä veden voimaa ja maanläheinen ruskea viittaa hiekkaan, kallioon ja savipohjaan.

Yksityiskohdissa on lehtikultausta, joka edustaa veden kimallusta ja rikkautta jota järvet Suomessa, jota Saimaa Järvi-Suomessa edustaa.

Tällä hetkellä sarjassa on uniikeja rintaneuloja ja korvakoruja.

Universumi

Nämä korut ovat oodi upealle maailmalle, jossa saamme elää, samojen tähtien alla. Korusettiin kuuluu tällä hetkellä Otava- sormus, Ääretön- riipus ja Seitsemän- korvakorut.

Otava- sormus on syntynyt rakkaudesta ja kiitollisuudesta kotiseutuun. Sormus on näyttävä, mutta huomaamattoman kevyt sormessa, kotoisan tuntuinen. Malleja on kaksi: toisessa Otava kietoutuu kokonaan sormen ympäri ja toisessa kauhaosa jää suoraksi, lepäämään viereisen sormen päälle.

Korvakorut ovat kepeät napit. Riipus toimii samalla lukkona, kaksi nelikulmiota muodostaa kahdeksikon, liittää kaksi yhteen ja liikkuessaan muoto vaihtelee. Valut tekee Kultataide Kari Laukka, muuten valmistus tapahtuu Mikkelin Otavassa omalla pajallani.